Sådan Vælger Du Den Rette Styrke af Nikotinposer

Sådan Vælger Du Den Rette Styrke af Nikotinposer

 

Nikotinposer, også kendt som snus i Danmark, er små poser fyldt med nikotinkrystaller, naturlige fibre og smagsstoffer. Disse poser anvendes oralt, typisk placere under læben, hvor nikotinen langsomt frigives i kroppen. Styrken af en nikotinpose angiver, hvor meget nikotin der er i hver pose og kan variere betydeligt fra lav til ekstra høj.

De forskellige nikotinstyrker: Lavt, medium, høj, ekstra høj (og hvad de angiver i mg)

Nikotinposer kommer i forskellige styrker, ofte angivet i milligram (mg) per gram produkt. Handelsbetegnelserne kan variere, men de generelle kategorier er som følger:

  • Lav: 2-4 mg
  • Medium: 4-8 mg
  • Høj: 8-14 mg
  • Ekstra høj: 14 mg og højere

Disse tal angiver hvor meget nikotin der effektivt kan absorberes fra en enkelt pose.

Hvordan din rygehistorie kan påvirke dit valg

Tidligere rygevaner kan have stor indflydelse på, hvilken styrke af nikotinposer du skal vælge. Hvis du for eksempel var en storryger, vil du typisk have brug for en højere styrke for at tilfredsstille din nikotintrang. Omvendt, hvis du røg mindre eller slet ikke, kan du sandsynligvis starte med en lavere styrke.

Anbefalinger baseret på rygevaner: Guide til valg af nikotinpose styrke

Her er nogle generelle retningslinjer for valg af nikotinpose styrke baseret på tidligere rygevaner:

  • Tidligere storryger: Høj til ekstra høj
  • Lejlighedsvis ryger: Medium til høj
  • Har aldrig røget: Lav til medium

Det skal dog understreges, at disse retningslinjer ikke passer for alle, og du bør altid starte med en lavere styrke og justere i forhold til din komfort og ønskede effekt.

Hvordan man kan justere sin nikotin-styrke

Hvis du finder ud af, at din nuværende styrke ikke tilfredsstiller din nikotintrang eller giver dig ubehagelige bivirkninger (som hovedpine eller svimmelhed), kan du justere styrken op eller ned. Det er vigtigt at give hver ny styrke et par dage til en uge for at se, hvordan din krop reagerer, før du foretager yderligere justeringer.

Sundhedsaspekter ved brug af nikotinposer

Der er mindre sundhedsrisici forbundet med nikotinposer sammenlignet med cigaretter. Ifølge Kræftens Bekæmpelse, kan man få en række sygdomme ved rygning, som nikotinposer ikke fremkalder. Dette skyldes blandt andet, at nikotinposer ikke indeholder tobak, ikke bliver forbrændt og ikke optages via lungerne. Dog kan nikotinen i poserne forstyrre hjernens udvikling, påvirke din hukommelse og indlærings- og koncentrationsevne, især hos unge.

Praktiske tips om brug af nikotinposer

Anvendelse af nikotinposer er enkel og bekvem. Du placerer bare posen under din over- eller underlæbe, så den ligger mellem læben og tandkødet. Poserne bliver fugtet af spyttet i munden, og herefter frigives nikotin og smag. Nikotinen bliver absorberet gennem tandkødet og ind i blodbanen.

Efter at man har åbnet en pakke snus, bør man bruge indholdet inden for en uge for at sikre friskhed og optimal styrke. Man kan købe nikotinposer på snusdiscount.dk samt i nogle fysiske butikker og tankstationer.

Kontroller styrken af nikotinposer

I Danmark, og største delen af Europa, er det forbudt at sælge snus og reguleret hvor meget nikotin, der må være i nikotinposer. For eksempel kan snus indeholde lige så meget nikotin som 40 cigaretter i én pose, men det leverer denne mængde af nikotin over en længere tidsperiode. På snusdiscount.dk finder du oplysninger om indholdet af nikotin i de forskellige produkter for at sikre, at du vælger den rette styrke for dig.

 

Tilbage til blog